Dne 19.6 odlétám na plantáže do kolumbijského Popayanu, kde právě vrcholí letošní sklizeň. K zastižení budu v nutných případech pouze na telefonu. Emaily za mne bude v této době vyřizovat moje žena Kamila. Plně k dispozici budu od 1.7.2013 Díky za pochopení.
Přečtěte si přepis rozhovoru s panem Rosákem na Českém rozhlasu.
K videu "Peklo na talíři". Kvalitní, čerstvou lokálně praženou kávu nabízí např. Coffeesource, Doubleshot a Cafe Eternity. Na Slovensku např. Green Plantation..
Kurzy pro veřejnost opět začnou- již brzy. V Parkulu je stanoven termín na 26.6.2012
V Coffeesource budou dva páteční termíny- 22 a 29.6.2012
Michal Křižka, barista SCAE level 2. Lektor PRAKUL.
Barista je odborník na kávu. Ovládá celou škálu činností a dovedností, které se týkají kávy. Jde především o hodnocení zelené kávy, pražení, cupping a také alternativní metody přípravy kávy. Samozřejmostí je pro baristu příprava dokonalého espressa, ale také populární metody latte art.
Hledáte dodavatele kvalitní kávy pro Váš podnik, nebo jste nadšenci a milovníci kávy? Chcete absolvovat baristický kurz, poradit s řešením kávy pro restauraci, hotel nebo kavárnu? Pak jste na mých stránkách správně.